Typ D

Spänning: 220 V

Frekvens: 50 Hz.

Standard D är uttagen som du finner i Indien. I Indien så har de 220 V växelspänning. Standard D innebär 5 A. Du kan använda svensk elektrisk utrustning i Indien och det som du köper i landet kommer också att fungera i Sverige utan behov av adapter.

Annorlunda väggkontakter

När du kommer till Indien så kommer du snart att märka att väggkontakterna inte ser ut som de som vi har. Indiska väggkontakter har inte sällan fem olika hål. De består av två grupper som har två hål vardera plus ett jordningshål. Men det här är inga problem. Den stickpropp som finns på din laddare eller elektrisk apparat kommer att fungera. Det är bara att sticka in den horisontellt där den passar och du får rätt typ av ström för apparaten.

Det är också ganska vanligt med en av och på knapp för kontakter. Glöm inte att slå på denna för att få ström!

Strömavbrott och överspänning

Oavsett var du kommer att befinna dig i Indien så är det vanligt med strömavbrott. I stater som Kerala så är det till och med så att man kör med planerade strömavbrott för att på så vis spara in på elektriciteten. Det kan också uppstå strömavbrott till följd av överbelastning.

Dessutom så finns det risk för överspänning. Du kommer inte att behöva en adapter för dina sladdar men det är inte så dumt att investera i ett överspänningsskydd om du tänker använda lite känsligare elektronisk utrustning i Indien. Om det blir en pik i spänning så finns risken för att din apparat bränns sönder så det här kan vara bra att tänka på inför resan.

 

Varför välja reseadapter.com?
Varukorg