Typ E

Spänning: 230 V

Frekvens: 50 Hz.

I Frankrike så är det elektrisk standard E som gäller. Landet har ett elnät med spänning 230 V och frekvens på 50 Hz. Så långt så ser det ju ut som i Sverige men det finns ändå lite skillnader som är väl värda att vara medveten om.

I franska kontakter så sitter jordstiftet på mitten inuti, och inte på utsidan som i Sverige. När du kommer med laddaren till en kamera eller telefon så lär detta inte bli något problem. Den kommer antagligen att passa alldeles utmärkt i uttaget och spänningen stämmer väl överens med det som apparaten kräver.

Om du kommer med en laddare som den som brukar finnas för en laptop så är det inte säkert att det kommer att fungera. Då kan du behöva en adapter. Det här är också anledningen till att en del ger rådet om att ta med adapter till Frankrike. Det hela beror lite på den apparat som du tar med dig.

Om du kör med helt vanliga platta kontakter eller europlug så kommer det att fungera precis som vanligt i franska kontakt uttag. Reser du genom flera europeiska länder så ska du vara medveten om att typen E inte är kompatibel med typ F som används i andra närliggande länder. För att vara på den säkra sidan så är det inte så dumt att investera i en bra adapter. Den behöver ju inte ha någon omvandlande effekt då spänningen kommer att vara densamma som i Sverige.

 

Varför välja reseadapter.com?
Varukorg