Typ K

Spänning: 230 V

Frekvens: 50 Hz.

Det tar inte lång tid att åka över Öresundsbron med bil eller tåg. Om du tar Öresundståg så kan du lätt plugga in din laddare i de uttag som finns. Det är samma spänning och kontakt som du är van vid från Sverige. Men vad händer om du ska övernatta i Danmark? Svaret är enkelt, du behöver ingen adapter för dina vanliga apparater. I Danmark så har man standard K såväl som C precis som i Sverige. Dessutom så ligger spänningen på 230 V och frekvensen på 50 Hz så det är alls ingen skillnad.

Om du har en plugg av typ C, en europlug, så kommer du lätt att kunna använda dig av uttagen i Danmark. Det här är ju även europeisk standard för stickkontakter. Om du ska åka vidare ner i Europa så ska det alltså inte vara några problem.

Om du köper en elektrisk apparat i Danmark så ska den vara lätt att använda i Sverige och du ska då inte behöva någon adapter.

Vad händer med elbilar?

En intressant fråga vad gäller standard K är om det här formatet kommer att fungera för dig som kör elbil och behöver ladda på andra sidan bron. Faktum är att modeller som Tesla inte alltid fungerar helt smidigt då du använder uttag K. Det är jordkontakten som inte blir så smidig och då kan det bli så att batteriet alls inte laddas. Det finns adaptrar för detta syfte men se till att du skaffar den redan i Sverige. Det är inte alltid så lätt att hitta rätt adapter till elbil i Danmark.

 

Länder

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Varför välja reseadapter.com?
Varukorg