Kanada

Planerar du att besöka Kanada och undrar om du behöver en adapter?

Du behöver en adapter!

I Kanada finns eluttag av amerikansk standard. Denna finns i två varianter; typ A som är ojordad och typ B som är jordad. Adaptrar av typ A fungerar i uttag av typ B men inte tvärt om.

Om du ska resa till Kanada rekommenderar vi dig att ta med dig en adapter typ A om du enbart har ojordade elprylar som behöver en adapter. Har du även jordade elprylar med dig rekommenderar vi även en adapter av typ B.

Spänningen är också annorlunda i Kanada. 110V istället för 230V som vi har i Sverige. Detta brukar dock inte vara något problem då de flesta apparater och laddare (mobil, dator, etc) klarar ett spann på 110-230V. Enda undantaget brukar vara apparater som alstrar ström. Brödrostar brukar få ta med sig på resan, men för plattänger och hörfånar kan det bli ett problem. Generellt rekommenderar vi att du kollar på dina elektriska produkter och ser vilken spänning de klarar.

Elektricitet i Kanada

Standardspänningen i Kanada är 100-125 V och standardfrekvensen är 50/60 Hz.

Kontakter och eluttag i Kanada?

Kanada är eluttagen av Typ A och Typ B . Kolla in följande bilder.

Reseadapter till Kanada

Du behöver en adapter för att kunna använda svenska kontakter i Kanada. Här ger vi några förslag på reseadaptrar som fungerar.