Mexico

Planerar du att besöka Mexico och undrar om du behöver en adapter?

Du behöver en adapter!

Som turist i Mexico är eluttagen oftast av typ B. Dvs du kan använda dig av adaptrar av typ A (ojordade) och typ B (jordade). Detta gäller i turistområden och på de flesta hotell. På landsbygden och i privata bostäder är är det vanligt att av eluttagen är av amerikansk ojordad standard (typ A).

Vi rekommenderar en adapter av typ B om du har jordade förbrukare med dig (rund kontakt). Dessutom kan det vara bra att komplettera med en adapter av typ A om du inte ska bo i turistområden eller modernare hotell.

Spänningen är något högre än i amerikanska eluttag och ligger på 127 volt. Kolla att de prylar du ansluter är gjorda för 110-230 V. Detta står oftast på transformatorn om det tex är en laddare, eller apparaten om det är något utan en transformator. Det vanligaste är att datorladdare, mobilladdare m.m. fungerar, det som kan vara svårare är tex. strykjärn och hårfönar.

Elektricitet i Mexico

Standardspänningen i Mexico är 100-125 V och standardfrekvensen är 50/60 Hz.

Kontakter och eluttag i Mexico?

Mexico är eluttagen av Typ A och Typ B . Kolla in följande bilder.

Reseadapter till Mexico

Du behöver en adapter för att kunna använda svenska kontakter i Mexico. Här ger vi några förslag på reseadaptrar som fungerar.