USA

Planerar du att besöka USA och undrar om du behöver en adapter?

Du behöver en adapter!

I USA så kommer du att finna kontakter som är gjorda för elektrisk standard A och B. Om du kommer med en adapter som är gjord för A så ska du kunna använda den även i ett uttag som är gjort för B och det är praktiskt.

Adapter för amerikanska eluttag

Det viktigaste att tänka på då du vill använda dina elektriska prylar i USA är skillnaden på nätspänning.  I USA så ligger den på 110 volt istället för de 230 volt som du är van vid från Sverige. Det betyder att du inte bara kan använda en adapter och tänka att det räcker. Det kan mycket väl fungera men du riskerar att skada din apparat och den kanske inte kommer att fungera så som det är tänkt.

Satsa istället på en adapter med omvandlare så att du kan använda apparater som du tar med på ett säkert sätt. Säkra först att de är gjorda för att fungera med 110 volts nät.

Faror med det amerikanska elnätet

Det finns faror med det amerikanska nätet då du kommer med prylar som har sladdar som inte är gjort för det. Rent praktiskt så är det så att en apparat som kräver effekten som vi har måste dra ström i USA med faktor 230/110. Det blir cirka 2. Om det blir fel så kan värmeutvecklingen leda till brand.

En stor fördel med det amerikanska nätet är att det ger en mindre risk för personskador. Men du måste vara medveten om att risken för brand är större än i Sverige. Med tanke på detta så ska du aldrig chansa. Kom med rätt typ av adapter så att du kan skydda dig själv, dina apparater, och hus och hem!

Elektricitet i USA

Standardspänningen i USA är 100-125 V och standardfrekvensen är 50/60 Hz.

Kontakter och uttag i USA?

USA är uttagen av Typ A och Typ B . Kolla in följande bilder.

Rapportera fel
Tips på adaptrar
World Adapter Pro
259 kr
Batteriexperten.com
Typ B till hela världen + usb
211 kr
itsajten.se

Reseadapter till USA

Du behöver en adapter för att kunna använda svenska kontakter i USA. Här ger vi några förslag på reseadaptrar som fungerar.

Ojordad USA
99.90 kr
Kjell.com
Typ B till hela världen + usb
211 kr
itsajten.se
Reseadapter USA
76 kr
Kabelbutiken.com
World Adapter Pro
259 kr
Batteriexperten.com
Hela världen till Typ B
118 kr
itsajten.se