Kontrollera om du behöver en reseadapter till:

Välkommen till Reseadapter.com!

Vi har specialiserat oss på reseadaptrar till hela världen. Målsättningen är att ha det bredaste sortimentet av adaptrar, mest information om länders elkontakter och riktigt snabba leveranser. Genom att gå in på landets sida och läsa på, så garanterar vi dig rätt adapter på resan!* (villkor)

Toppländer

1 Zimbabwe 220V 50Hz Typ D
2 Italien 220V 50Hz Typ L
3 USA 125V 60Hz Typ B
4 Cypern 240V 50Hz Typ G
5 Thailand 230V 50Hz Typ C
6 Frankrike 230V 50Hz Typ C
7 England 240V 50Hz Typ G
8 Grekland 230V 50Hz Typ C
9 Japan 125V 60Hz Typ B
10 Tjeckien 230V 50Hz Typ C

Precis som i övriga Storbritannien så är eluttagen i Englands av brittisk standard (typ G). Detta betyder att vi svenskar måste ha en reseadapter när vi vill använda svenska apparater i engelska eluttag.

Den brittiska standarden av stickkontakter har tre stift. Ett lite längre som är jordat och två kortare för nolla och fas.

I Vietnam behöver du oftast ingen adapter. Uttagen ser ut som vi är vana vid i Sverige. Det finns dock undantag med eluttag av typ A. Vill du kan det därför vara klokt att köpa med sig en sådan adapter för att vara på den säkra sidan. I dessa uttag kan det också vara så att spänningen är 110V, kontrollera därför att det du ansluter klarar denna spänning.

De flesta besöker inte Vatikanstaten mer än över dagen. Istället bor du i Italiens huvudstad Rom. Här behöver du en adapter för jordade förbrukare (runda svenska stickkontakter). Detta eftersom att Italiens eluttag har jordpinnen i mitten, samma sak gäller för Vatikanstatens eluttag. Har du en ojordad förbrukare (platt stickkontakt) så behöver du ingen adapter.

Storbritannien är nog det vanligaste landet som vi svenskar reser till där det behövs en adapter. Eluttagen är av Typ G och brukar kallas just brittisk standard.

En säkerhetsaspekt som är unik på de brittiska eluttagen är att det inte går att ansluta de nollan och fasen (de farliga stickkontakterna) innan jorden är ansluten. När jorden trycks in öppnas en plastbit som ligger i vägen. Detta gör att tex barn inte kan stoppa in en skruvmejsel i eluttaget och skada sig. Detta är också anledningen till varför jordpinnen är något längre på adaptrar till Storbritannien. Alla stickkontakter av brittisk standard ska även ha en inbyggd säkring.

I Tanzania är det vanligast med eluttag av typ G, dvs brittisk standard. Dessa har två platta horisontella stift och ett platt vertikalt stift. Det förekommer även uttag av typ D (Indisk/Sydafrikansk standard). Dessa är inte jättevanliga. Vill du vara helt säker så tar du med dig en adapter av varje, men annars bör det räcka med en adapter av brittisk standard.

Schweiz har en egen standard för eluttag som heter Typ J. Om du ska använda jordade prylar så behöver du en adapter. Ska du använda ojordade förbrukare så behöver du ingen adapter.

Jordade svenska förbrukare har en runt kontakt. Många bärbara datorer har tex. en sådan. Har du istället en platt kontakt så är den ojordad. Detta är vanligast för tex mobiltelefoner. Om du är osäker rekommenderar vi dig att köpa med dig en adapter till Schweiz.

Om du kollar på hur eluttagen ser ut i Schweiz så kommer du att märka att uttagen har tre hål istället för två. Det mittersta pinnen är för jorden. Just därför kan du behöva en adapter. I övrigt är uttagen samma som i Sverige. Dvs har en spänning på 230 V och frekvensen 50 Hz.

Sri Lanka är en gammal brittisk koloni och har därför olika typer av brittiska standarder för eluttag. Fram till 2016 blandades Typ D, Typ M (mindre vanlig) och Typ G vid nyinstallationer. Det var inte ovanligt med flera olika uttag i samma rum. Men sedan 2016 är det typ G som ska användas när någon installerar ett nytt eluttag. Det är också detta eluttag som är vanligast på nyare hotell. Rapporten från dem som har varit på Sri Lanka säger att många eluttag fortfarande är av typ D.

Vi rekommenderar att du tar med dig en adapter av Typ G till Sri Lanka. Vill du vara nästan helt säker så köper du även med dig en adapter av typ D. Vill du vara 100% säker på att du alltid ska ha tillgång till el så kompletterar du också med dig en adapter av typ M.

I Spanien har de samma typ av uttag som oss i Sverige. Du kommer således inte att behöva någon adapter för dina elektriska apparater. Främst använ ds eluttag av typ F (som ett svenskt jordat uttag) det förekommer även kontakter av typ C i Spanien (platta sk. europlugg). Dessa är dock vanligare som stickkontakter (funkar även i typ F) och inte som eluttag.

I Sydafrika så har man spänning 220 V och 230 V i nätet. Frekvensen ligger på 50 Hz. Det betyder att du inte kommer att behöva en adapter med omvandlare för att kunna använda dina elektriska apparater i landet. Det finns även stickkontakter av typ L i Sydafrika. De är lite större än typ D och ses ofta på hotell och i hus. Se till att du har en adapter för både M och L när du reser till Sydafrika.

Om du köper elektriska apparater lokalt så kan de komma med en stickpropp som är till för sydafrikanska uttag. Då får du använda med adapter hemma eller byta ut sladden.

Ojordade uttag i Rwanda är av typ C och funkar med vanliga svenska ojordade kontakter (sk. Europlugg). Om du tar med dig jordade förbrukare (ex. många datorladdare) så behöver du en adapter för att ansluta dessa till Rwandas eluttag.

En del skämtar och säger att till Ryssland så ska du ta med dig ett elverk! Skämt åsido, du behöver sällan någon adapter då du åker till Ryssland. Landet har spänning på 220 V i nätet och en frekvens på 50 Hz. Full kompatibelt med svensk standard med andra ord. Det finns också stickkontakter av typ C och då är det precis samma som här hemma. Men även F typen går att använda utan adapter.

De flesta eluttagen i Filippinerna är ojordade av typ A. Men även jordade uttag av typ B förekommer samt ojordade av typ C.

Som svensk rekommenderar vi dig att ta med dig en adapter av typ A. Har du även jordade förbrukare med dig så kan det även vara bra att ta med sig en adapter av typ B till Filippinerna.

I Nya Zealand så har man spänning 230 V och frekvens 50 Hz. Här är det precis samma sak som i Australien och då måste du ta med dig en adapter för att få pluggen att passa. Spänningen skiljer ju sig inte från Sverige så du behöver ingen omvandlare.

Som turist i Mexico är eluttagen oftast av typ B. Dvs du kan använda dig av adaptrar av typ A (ojordade) och typ B (jordade). Detta gäller i turistområden och på de flesta hotell. På landsbygden och i privata bostäder är är det vanligt att av eluttagen är av amerikansk ojordad standard (typ A).

Vi rekommenderar en adapter av typ B om du har jordade förbrukare med dig (rund kontakt). Dessutom kan det vara bra att komplettera med en adapter av typ A om du inte ska bo i turistområden eller modernare hotell.

Spänningen är något högre än i amerikanska eluttag och ligger på 127 volt. Kolla att de prylar du ansluter är gjorda för 110-230 V. Detta står oftast på transformatorn om det tex är en laddare, eller apparaten om det är något utan en transformator. Det vanligaste är att datorladdare, mobilladdare m.m. fungerar, det som kan vara svårare är tex. strykjärn och hårfönar.

När elnätet började byggas på Malta för över 100 år sedan var Malta fortfarande en brittisk koloni. Därför är det naturligt att eluttagen på Malta är av brittisk standard (typ G). Vi svenskar måste därför ta med oss en adapter när vi reser till Malta. Här nedanför hittar du några förslag på fungerande reseadaptrar.

När det gäller adaptrar så är Jordanien inget enkelt land att resa till. Landet har flera olika typer av eluttag så det är svårt att peka ut en som kommer att fungera bäst. Om vi ska generalisera så gäller följande:

 • I nyare hus och 5-stjärniga hotell finns eluttag av Typ G (brittisk standard). För dessa behövs en adapter!
 • I äldre hus är det betydligt vanligare med eluttag av Typ C. Dvs samma som vi har i Sverige. Dock har det förekommit rapporter om att hålen sitter lite tätare än för europeiska kontakter.
 • Det finns även uttag av typ J (schweizisk standard) även om detta inte är så vanligt.

Japan har eluttag av amerikansk standard typ A & B vilket betyder att du behöver en adapter. Vilken typ beror på vilka elektriska förbrukare du har med dig.

Ojordade förbrukare

Om du bara har svenska ojordade förbrukare (kännetecknas av att kontakterna är platta) så klarar du dig bra med en adapter av typ A.

Jordade förbrukare

Om du har svenska jordade förbrukare (kännetecknas av att kontakterna är runda) så behöver du en adapter av typ B. Det går även bra att ansluta ojordade förbrukare till dessa. Däremot fungerar dessa adaptrar inte i ojordade uttag (typ A).

Både jordade och ojordade

Om du har förbrukare som är både jordade och ojordade är vårt tips är att du köper både en adapter av typ A och en av typ B. De är inte jättedyra och då har du garanterat rätt reseadapter med dig.

I Italien behöver du ibland en adapter. Det beror på att vissa eluttag är av typ L vilket innebär att jorden sitter på ett extra stift i mitten (istället för på utsidan av de runda jordade kontakter vi har i Sverige). Vi rekommenderar att du tar med dig en adapter om:

 1. Du har en stickkontakt som är jordad, dvs. är rund. Har du en “platt kontakt” (europlug) så är den ojordad och behöver ingen adapter.
 2. Vissa eluttag i Italien är runda precis som i Sverige och i dessa behöver du ingen adapter. Men det är svårt att veta på förhand om boendet har dessa. Generellt gäller att internationella hotell har vanliga europeiska uttag, alternativt en adapter att låna i receptionen. Medan privata boenden, äldre boenden och boenden “på landet” oftare har eluttag av standard L. För att vara på den säkra sidan kan det därför vara bra att köpa med sig en adapter.

Från en av våra kunder: “Nyss hemkommen från Sardinien där adaptern kom till användning. Vi hyrde lägenhet och den hade vissa kontakter där våra vanliga “sladdar” passade, men i andra kontakter behövdes adaptern vi köpte.”

I Italien så är det 230 V och 50 Hz som gäller och därför så behöver du ingen adapter till dina apparater vad gäller själva strömstyrkan.

Irland har eluttag av brittisk standard (typ G). Vi svenskar som reser till Irland behöver således en adapter.

I Irak används eluttag av typ C och G. Typ C är samma som hemma men typ G är så kallad brittisk standard. Vi rekommenderar därför att du tar med dig en adapter av typ G när du reser till Irak.

Hong Kong är en gammal brittisk koloni och var brittiska när elnätet/eluttagen började installeras. Därför har de eluttag av brittisk standard (typ G). Till våra svenska prylar och laddare behöver vi därför en adapter med oss på resan till Hong Kong.

I Tyskland så är det spänning 230 V och frekvens 50 Hz som gäller. Du behöver då ingen adapter och kan med säkerhet ladda mobilen eller få ström till datorn då du befinner dig i landet. I Tyskland så har man stickkontakter av typ C och F.

Behöver du adapter eller inte när du åker till Frankrike? Det korta svaret är nja.

 • Nej om du har svenska ojordade förbrukare.
 • Nej om du har jordade förbrukare med ett extra hål i.
 • Ja, du behöver en adapter om du har svenska förbrukare utan ett sådant hål i.

Ojordad kontakt, ingen adapter behövs.

 

Franska eluttag har jordstiftet som en pinne som sticker ut ovanför de två hålen (ungefär som gamla svenska jordade lampkontakter). Detta gör att alla svenska jordade förbrukare inte fungerar. Du måste kolla om din svenska förbrukare har ett hål i sig strax ovanför och mellan de två pinnarna. Så är fallet för exempelvis många jordade datorladdare.

Om du kör med ojordade (vanliga platta kontakter eller europlug) så kommer din förbrukare att fungera precis som vanligt i franska eluttag.

Det är svårt med adaptrar till franska uttag för svenska apparater. Det går i princip alltid att välja en jordad adapter ”Till hela världen”. Dvs med en platt sida där du sticker in din kontakt. Observera dock att dessa adaptrar inte jordar din svenska förbrukare. Det du vill ha är en adapter som jordar din svenska förbrukare samtidigt som adaptern jordas av det franska eluttaget.

Tips!
Bra grenuttag fungerar faktiskt som adapter till Frankrike. Om stickkontakten (hanen) har ett litet hål i sig ovanför stiften så klarar den att anslutas till franska eluttag. Uttagen i grenuttaget (honan) är sedan jordad på sidan precis som ett svenskt eluttag. Alla grenuttag vi säljer på Reseadapter.com fungerar på detta sätt.

Du behöver aldrig ha någon omvandlare av effekt då spänningen kommer att vara densamma som i Sverige.

Reser du genom flera europeiska länder så ska du vara medveten om att typen E inte är kompatibel med typ F som används i andra närliggande länder. För att vara på den säkra sidan så är det inte så dumt att investera i en bra adapter.

Trots närheten från Sverige så kan det behövas en adapter när du reser till Danmark. Danska eluttag är nämligen inte alltid som våra svenska. Det du måste göra är att skilja på jordade och ojordade uttag och förbrukare.

Ojordade förbrukare

Ojordade förbukare behöver ingen adapter i Danmark. Du känner igen en ojordad förbrukare på att de oftast är platta (så kallad europlugg) eller att de inte har metall på sidorna av kontakten.

Jordade förbrukare

Om du ska använda jordade förbrukare måste du ha en adapter i danska eluttag av typ K. Annars utsätter du dig för potentiell fara! Du känner igen jordade apparater på att de har runda stickkontakter med metallytor på sidorna och ibland undertill. Är du osäker, kolla i manualen för din apparat. Det är aldrig någon fara att använda en reseadapter om din förbrukare är ojordad (dvs det är aldrig fel att ha en adapter).

Även i den nordliga delen av Cypern är eluttagen av typ G. Som svensk behöver du en så kallad brittisk adapter.

När du reser till Cypern så ska du ha med en adapter av brittisk standard. Anledningen till att de har denna typ av eluttag är att de är en gammal koloni till Storbritannien.

Costa Rica har samma typ av eluttag som i Nordamerika. Eluttagen och adaptrarna finns i två olika varianter. Typ A har enbart plats för två parallella platta stift och denna typ av eluttag är ojordat. Typ B är ett jordat uttag och har ett extra hål för ett runt stift (jorden).

En reseadapter av typ A fungerar i eluttag av både typ A och B. Däremot ska du bara använda den med ojordade förbrukare. I eluttag av typ A kan du inte använda adaptrar av typ B.

I Costa Rica finns båda typerna av eluttag. I äldre byggnader är dock typ A vanligast. Har du med dig både jordade och ojordade förbrukare rekommenderar vi därför att du tar med dig både en adapter för typ A och en för typ B till Costa Rica.

Du kommer troligtvis att behöva en adapter vid resa till Kina. Men vilken typ är inte helt säker. Många adaptrar heter just Australien/Kina (typ I) men det är inte helt säkert att denna behövs. I kina används nämligen flera standarder:

Typ I

Dessa eluttag kräver stickkontakter med tre platta stift varav de två översta är något snedställda. Dessa eluttag är vanligast i kinesiska hem och Kinas egentliga standard. Dessa kontakter är även jordade.

Typ A

Detta är en ojordad standard som också används frekvent. Den består av två parallella stift. Köper du en mobil i Kina är det oftast denna kontakt du får. Detta typ av uttag finns även på de flesta internationella hotell.

Typ C

Detta är samma kontakt som vi är vana vid hemma för ojordade förbrukare. Dessa uttag finns på de flesta internationella hotell,

Vilken adapter ska jag välja till Kina?

Vi rekommenderar att du både köper en adapter av typ I och en av typ A. Då är du garanterad att kunna ladda mobil/dator/etc. i de flesta förhållanden.

I Kanada finns eluttag av amerikansk standard. Denna finns i två varianter; typ A som är ojordad och typ B som är jordad. Adaptrar av typ A fungerar i uttag av typ B men inte tvärt om.

Om du ska resa till Kanada rekommenderar vi dig att ta med dig en adapter typ A om du enbart har ojordade elprylar som behöver en adapter. Har du även jordade elprylar med dig rekommenderar vi även en adapter av typ B.

Spänningen är också annorlunda i Kanada. 110V istället för 230V som vi har i Sverige. Detta brukar dock inte vara något problem då de flesta apparater och laddare (mobil, dator, etc) klarar ett spann på 110-230V. Enda undantaget brukar vara apparater som alstrar ström. Brödrostar brukar få ta med sig på resan, men för plattänger och hörfånar kan det bli ett problem. Generellt rekommenderar vi att du kollar på dina elektriska produkter och ser vilken spänning de klarar.

I Kambodja är det vanliga med eluttag som stöder stickkontakter av både typ A och C. I dessa fall behöver du som svensk ingen adapter. Men det förekommer även uttag som bara har typ A eller typ G, i dessa fall behöver du en adapter. Om du är beredd att chansa så tar du inte med dig någon adapter (kommer att fungera i 90% av fallen). Vill du vara säkrare tar du även med dig en adapter av typ A (då klarar du dig i 90% av fallen). Vill du vara 100% säker på att klara dig så tar du dessutom med dig en adapter av typ G.

Den sydafrikanska standarden (typ M) är vanligast i Botswana. Även den brittiska standarden (typ G) förekommer. Mindre vanligt, även om den finns ibland, är den indiska standarden (typ D). På vissa lodger och hotell finns det “multiuttag” som även fungerar med svenska kontakter, observera att dessa inte brukar jorda de förbrukare du använder.

Baserat på ovanstående rekommenderar vi att du tar med dig en adapter av typ M och en adapter av typ G om du vill vara relativt säker på att alltid kunna använda eluttagen i Botswana.

Behöver du en adapter till Belgien? Troligtvis inte. Men läs denna guide innan du bestämmer dig.

Först och främst. Har du bara ojordade platta kontakter så behöver du ingen adapter.

Har du jordade kontakter så behöver du kolla på dem. Belgien har nämligen samma typ av eluttag som Frankrike. De har jordstiftet som en pinne som sticker ut ovanför de två hålen (ungefär som gamla svenska jordade lampkontakter). Detta gör att alla svenska jordade förbrukare inte fungerar. För att de ska göra det måste din svenska förbrukare har ett hål i sig strax ovanför och mellan de två pinnarna. Så är fallet för exempelvis många jordade datorladdare.

Tips!
Vissa grenuttag fungerar som adapter till Belgien. Om stickkontakten (hanen) har ett litet hål i sig ovanför stiften så klarar den att anslutas till belgiska eluttag. Uttagen i grenuttaget (honan) är sedan jordad på sidan precis som ett svenskt eluttag.

I Australien så har man spänningen 240 V och frekvensen 50 Hz i väggarna. Stickkontakten är av typ I och då måste du alltså ha en adapter för att kunna använda dig av dina medhavda apparater. Stickkontakterna går också under namnet AS/NZS 3112 och de är aktuella i flera länder omkring Stilla havet som Fiji, Argentina, Kina och Samoa.

Thailand är ett knepigt land att resa till när det gäller eluttag. Landet har flera olika standarder varav en egen (typ O).

Landets eluttag är oftast en hybrid av svenska, amerikanska och deras egna. I dessa fungerar det att använda svenska kontakter med de blir inte jordade. Om du har en jordad (rund) kontakt så bör du köpa en adapter typ B. Vår rekommendation är att ta med sig en adapter av typ B för dina jordade svenska apparater. Sen köper du en adapter av typ O på plats om det behövs.

Brasilien är ett speciellt land när det kommer till eluttag. Förutom att de har en helt egen standard (typ N) så är det inte ovanligt med eluttag av typ A (amerikanska ojordade uttag) och typ C (som våra svenska uttag). Deras egen standard är som våra svenska platta ojordade kontakter (Europlug) men har en jordstift i mitten.

Historien är att det tidigare var vanligt både med typ A och C. Folk installerade lite vad de ville, eller några av varje för att vara på den säkra sidan. Men sen bestämde landet att det är typ N som ska vara standard. Så det är den som installeras vid nybyggnation eller renoveringar.

Ska du resa till Brasilien så rekommenderar vi att du köper med dig en adapter av typ N om du har jordade förbrukare med dig (rund stor kontakt). Har du bara “platta kontakter” på dina prylar så behöver du ingen sådan adapter. I så fall kan det ändå vara bra att köpa med sig en adapter av typ A.

På Maldiverna är de vanligaste eluttagen av brittisk standard (typ G). Det finns dock öar med andra standarder. Bästa är att maila ditt boende i förväg för att se vilka uttag de har. Alternativt köper du en multiadapter som klarar de mindre vanliga standarderna som används på vissa öar (typ J och L).

Dessa öar sägs ha brittiska eluttag* (typ G):

 • Baros
 • Biyadhoo
 • De flesta öar

Dessa öar sägs ha italienska eluttag* (typ L):

 • Athuruga
 • Thudufushi

*Garanteras inte av vår garanti för rätt adaptrar.

Israel har eluttag av två standarder. Dels typ H som är en egen standard som bara finns i Israel. Denna är mycket svår att hitta en reseadapter till. Glädjande nog har Israelerna insett att det inte är så bra att köra med sin egen standard. Därför har denna börjat fasas ut till förmån för typ C.

I Indien så finner du oftast eluttag av typ D. De är samma som svenska men med jordstiftet i mitten ovanför hålen. Vi rekommenderar att du alltid tar med dig en adapter. Ojordade svenska kontakter (typ C) kan fungera i vissa indiska eluttag. Men ofta används just jordstiftet för att “låsa upp” ingången till de två andra hålen. Att använda en ojordad svensk förbrukare i ett indiskt eluttag är dessutom farligt då den inte jordas.

Landet har 220 V spänning så svenska förbrukare behöver ingen omvandlare. Det betyder också att elektrisk utrustning som du köper i Indien kommer att fungera bra då du kommer hem med den. Kolla bara att du inte behöver en adapter åt andra hållet.

Typ M i Indien?

Eluttag av typ D är absolut vanligast i Indien. För större elförbrukare används typ M (sydafrikansk standard). Med då snackar vi kylskåp, spisar och ugnar, dvs inget du släpar med dig på resan. Så trots att många guider och listor anger att typ M används i Indien, så behöver du vare sig köpa eller släpa med dig din reseadapter till Sydafrika.

I USA så kommer du att finna kontakter som är gjorda för elektrisk standard A (ojordad) och B (jordad). Adaptrar av standard A fungerar även i eluttag av standard B. Vilken adapter du ska ha beror på vilken apparat du ska använda men även vilket uttag du ska ansluta den till.

Typ A

För ojordade svenska förbrukare. Ex. iphoneladdare, eller annan utrustning med “platta” kontakter. Adaptrar av typ A går att ansluta till både eluttag av typ A och B. Här hittar du adaptrar av typ a.

Typ B

För jordade och ojordade svenska förbrukare. Dvs alla sorter av dina svenska kontakter. Denna standard klarar således även jordade förbrukare, dvs runda kontakter. Adaptrar av typ B går dock inte att ansluta till amerikanska ojordade eluttag (typ A) eftersom att de ha en jordpinne som sticker ut i mitten. Här hittar du adaptrar av typ b.

Vilken typ av adapter ska jag välja?

Vi rekommenderar att du först ska kolla på den utrustning du ska ha med dig och som du behöver en adapter till. Har du bara ojordade (“platta”) kontakter räcker det med adapter av typ A. Har du bara jordade (“runda”) kontakter räcker det med en adapter av typ B. Har du båda typerna av förburkare (ex. en mobilladdare med platt kontakt och en datorladdare med rund kontakt) rekommenderar vi dig att köpa en adapter av varje. Då är du garderad att i alla fall alltid kunna ladda din mobil. Adaptern av typ A är inte heller så dyr, så den extra kostnaden blir låg.

Adapter för amerikanska eluttag

Det viktigaste att tänka på då du vill använda dina elektriska prylar i USA är skillnaden på nätspänning.  I USA så ligger den på 110 volt istället för de 230 volt som du är van vid från Sverige. Det betyder att du inte bara kan använda en adapter och tänka att det räcker. Det kan mycket väl fungera men du riskerar att skada din apparat och den kanske inte kommer att fungera så som det är tänkt.

Satsa istället på en adapter med omvandlare så att du kan använda apparater som du tar med på ett säkert sätt. Säkra först att de är gjorda för att fungera med 110 volts nät. Tyvärr säljer vi på reseadapter.com inga adaptrar med omvanldare.

Faror med det amerikanska elnätet

Det finns faror med det amerikanska nätet då du kommer med prylar som har sladdar som inte är gjort för det. Rent praktiskt så är det så att en apparat som kräver effekten som vi har måste dra ström i USA med faktor 230/110. Det blir cirka 2. Om det blir fel så kan värmeutvecklingen leda till brand.

En stor fördel med det amerikanska nätet är att det ger en mindre risk för personskador. Men du måste vara medveten om att risken för brand är större än i Sverige. Med tanke på detta så ska du aldrig chansa. Kom med rätt typ av adapter så att du kan skydda dig själv, dina apparater, och hus och hem!

Varför välja reseadapter.com?

Varukorg
0
  0
  Varukorg
   Calculate Shipping